Thursday, December 11, 2008

Portakal Şekerlemesi

Procrastination adına hergün daha yaratıcı olmaya başladım. Her durumda üretkenim, ama bazen tembellikten ileri geliyor bu durum ;)
Son icraatım da yediğim portakalların kabuklarının değerlendirilmesine yönelik. (Yoxa ev ekonomisi mi okumalıydım?)
Gelelim nasıl yapıldığına:
Portakal kabukları bir kabın içinde tuzlanarak uzun uzun bekletilir (ben bir gün boyunca beklettim).
Daha sonra acısı çıksın diye bu kabuklar 3 defa kaynatılır, suyu dökülür.
En sonuncusunda su dökülür, kabuklar soğuk sudan geçirilir. Bir bıçak ile beyaz kısımları çıkarılır; kalan portakal kabukları ince şeritler halinde kesilerek tekrar tencereye atılır. Üzerine göz(t) kararı şeker ile bir bardak kadar su eklenip bir taşım kaynatılır. (Ehehehee hayatta aklıma gelmezdi günün birinde içinde "bir taşım kaynatılr" söz öbeği geçen bir cümle kuracağım.)
Her neyse, su dökülür, kabuklar şekere bulanır.

Afiyet olsun.

* Millet kurutuyomuş bunları fırında fln, ben bekleyemem o kadar diye direkt buzluğa attım.

Consti-Procrastination Catering...

11 Aralık -next day- editi: O portakal şekerlemelerini bu sabah buzluktan çıkarıp birkaç tanesini Cornflakes'ime kattım. Mmmmmh Tavsiye ederim.

No comments: